Stortingshøring om ekstremismemeldingen

Publisert

MBLs mediepolitiske fagsjef Bjørn Wisted. Foto: Veslemøy Rysstad.

- Redaktørstyrte medier er avgjørende for at befolkningen får nødvendig faglig fundert, kritisk og uavhengig informasjon. De redaktørstyrte mediene skaper forståelse, bygger tillit og bidrar til å motvirke radikalisering og ekstremisme. Det skriver MBL i høringsinnspill til familie- og kulturkomiteen.

Komiteen holdt 8. april høring om Meld. St. 13 (2024–2025) Forebygging av ekstremisme. MBL pekte på at det er viktig å sikre gode rammevilkår for redaktørstyrte medier, og det må føres en fremtidsrettet og styrket mediepolitikk som sikrer mediemangfold og stimulerer til høy bruk av redaktørstyrte medier.

- Det er påfallende at departementet – når det gjelder redaktørstyrte medier – i en omfattende liste med tiltak nøyer seg med å vise til en strategi for å styrke motstandskraften mot desinformasjon, som skal legges frem i løpet av våren, sier mediepolitisk fagsjef Bjørn Wisted. 

Medienes innsyn og søkelys er også helt nødvendig for at befolkningen skal ha tillit til myndighetene. Økt åpenhet styrker tilliten, bygger motstandskraft og forebygger radikalisering og ekstremisme. Innsatsen for å sikre økt offentlighet og åpenhet må intensiveres, skriver MBL.

MBLs høringsinnspill til Ekstremismemeldingen