The Golden Pen of Freedom til Carlos Fernando Chamorro

Publisert

Sjefredaktøren i nikaraguanske Confidencial, Carlos Fernando Chamorro er årets mottaker av WAN IFRAs høyeste utmerkelse; The Golden Pen of Freedom. På bildet sammen med Martha Ramos som er president i World Editors Forum.

The Golden Pen of Freedom, den årlige pressefrihetsprisen til WAN-IFRA, har blitt tildelt Carlos Fernando Chamorro fra Nicaragua.

Den 75. i rekken av verdenskongressene til WAN-IFRA åpnet i går i København. På innledningsprogrammet sto utdelingen av WAN-IFRAs høyeste utmerkelse, The Golden Pen of Freedom. President Martha Ramos i World Editors Forum President delte ut WAN-IFRAs Golden Pen of Freedom i en personlig tale til sjefredaktør Carlos Fernando Chamorro.

Prisvinneren kvitterte med takketale vel verdt å lytte til.

"Bare kvaliteten på journalistikken vår kan forsvare oss", er et av sitatene fra årets prisvinner.

Han snakker om hvordan det i kampfeltet mellom politikk og journalistikk bare er én vinner, og hva det vil si å stole på journalistisk troverdighet i møte med vold og undertrykkelse. Nicaragua står overfor en dyp krise med den populistiske lederen, Daniel Ortega, som forsøker å konsolidere nesten to tiår ved makten på bekostning av sivile friheter, menneskerettigheter og pressefrihet. Her er video av hans tale til WAN-IFRA-kongressen.

Les mer om Carlos Fernando Chamorro