Journalister i Ukraina har akutt behov for utstyr

Publisert

Det ukrainske mediefondet har startet en ny kampanje for å samle inn midler som skal brukes til sårt tiltrengt utstyr til ukrainske medier. Ukrainske medier og journalister sliter hver dag med å produsere og publisere journalistikk midt i en krig som dessverre fortsetter med full kraft nå på sitt tredje år. Gjennom Ukrainian Media Fund kan du nå gi støtte til innkjøp av batterier og oppladere, noe som er essensielt for å opprettholde frie ukrainske medier.

 

Bonnier News i Sverige er ansvarlig for innkjøp av utstyr, og sørger for at utstyret leveres til ukrainske medier. Det er ingen administrative kostnader knyttet til prosessen. Alle donasjoner går ubegrenset til ukrainske medier.

Alle bedrifter og organisasjoner kan gi sin støtte. Det er derfor ikke et krav at du er et medieselskap for å bidra i innsamlingsaksjonen.

Dersom du eller din organisasjon ønsker å bidra, send en mail til adm. direktør Randi S. Øgrey i MBL:  randi@mediebedriftene.no og oppgi det antall ”EcoFlows”, som dere ønsker donere.  Pengene kan innbetales til MBLs konto merket "Ukraina", kontonummer: 8200.01.24326


 
 
Om det ukrainske mediefondet
Stiftelsen ble etablert av Tidningsutgivarna i Sverige, Finnmedia i Finland, danske Medier i Danmark, norske Mediebedriftens Landsforening, polske Gazeta Wyborcza Foundation og svenske Bonnier News umiddelbart etter krigsutbruddet i februar 2022 med mål om å støtte ukrainske medier med redaksjonell og sikkerhet. utstyr samt vedlikehold og utvikling av ukrainske medier under krigen.