Gratulerer til Lubna Jaffery!

Publisert

Lubna Jaffery (AP) er ny kulturminister.

- Gratulerer til Lubna Jaffery med et viktig oppdrag. Vi håper hun blir kulturministeren som løser momssaken, slik at mediene får et fremtidsrettet og plattformnøytralt momsfritak. Mediehusene trenger forutsigbare rammevilkår som understøtter innovasjon og digital utvikling, sier MBLs adm. dir. Randi S. Øgrey.

- En av bransjens store utfordringer er forholdet til de globale tech-plattformene. Her håper vi at den nye kulturministeren vil fortsette det viktige arbeidet med å styrke redaktørstyrte medier. Det er også viktig at hun ser bredden i utfordringene som mediene står overfor. Det handler om EU-reguleringer, og også innsyn og regler på offentlighetsområdet. Vi ser frem til et godt samarbeid for å sikre mediemangfoldet, sier Øgrey.

Jaffery avløser Anette Trettebergstuen som går inn i Stortingets finanskomite. Den nye kultur og likestillingsministeren henter inn nye politiske rådgivere; statssekretær Even Aleksander Hagen (AP) og i rollen som politisk rådgiver Mari Hansen Ingleson (AP).