Få med deg Medieleder i Bergen 10. mai

Publisert

Når bransjen møtes til medielederkonferanse 10. mai i Bergen fylles programmet med flere godbiter. Hvordan er det å rapportere fra totalitære regimer? Hvordan nå de vi ikke når? Bør medieledere være mer synlige i den offentlige debatten? Hva er greia med AI og hvordan vil det påvirke arbeidsplasser, arbeidsmiljø og journalistikken? Dette er bare noen av overskriftene på sesjoner du får på Medieleder i år. Det blir også mediepolitisk debatt og en god dose med "slik gjør vi det" fra ulike redaksjoner.

Aimee Reinhart fra Associated Press kommer til Bergen for å snakke om hvordan lokal journalistikk kan styrkes ved bruk av kunstig intelligens og ny teknologi. Hun får følge av Schibsteds data- og teknologidirektør Sven Størmer Thaulow i en sesjon som peker framover i et medielandskap som kan endres svært raskt.

Bør redaktører være mer synlige i offentligheten? Alexandra Beverfjord (Dagbladet), Vibeke Fürst Haugen (NRK), Ove Mellingen (Telemarksavisa) og Veslemøy Østrem (Altinget) tar plass i panelet som skal diskutere dette.

Pressefriheten ute i verden er tema når Khadija Patel innleder konferansen. Utviklingen går feil vei i mange land som tidligere har hatt frie og uavhengige medier. Hvordan møter vi disse utfordringene? Patel leder pressefrihetsorganisasjonen International Press Institute og har bakgrunn fra blant annet BBC World Service, Sky News og Al Jazeera. Etter dette får vi et innblikk i hvordan det er for norske journalister å rapportere fra autoritære regimer.

Hvem er de vi ikke når, og hvordan kan vi jobbe for å nå dem? Vi tar for oss grupper som ikke bruker redaktørstyrte medier, og de som bevisst unngår nyheter.

Det blir også mediepolitisk debatt fra scenen på Medieleder. Anette Trettebergstuen (Ap) og politikere fra Sp, SV, Høyre og Venstre stiller i panelet som ledes av Derek Bjølgerud fra TV 2. Hvordan vil de møte utfordringene mediene har med tek-gigantene? Det er blant temaene vi får vite mer om i denne sesjonen.

Konferansen ledes av Rima Iraki, programleder i NRK og Jane Throndsen, redaktør for VG + digitale historier. 

Som vanlig er Medieleder et samarbeid mellom Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Redaktørforening (NR). Med i programmet er derfor også landsmøtet til NR og årsmøtet til MBL.

Medieleder 2023 arrangeres onsdag 10. mai fra kl 09.30 til kl 17.15 på Hotel Norge. Kvelden før, kl 20.00 tirsdag 9. mai, blir det kom-sammen-arrangement på Hotel Norge i regi av Norsk Redaktørforening. Rett etter konferansen 10. mai blir det åpning av Nordiske Mediedager i Grieghallen. Senere samme kveld er det tid utdeling av Årets Mediepriser på Ole Bull scene. 

 

MELD DEG PÅ KONFERANSEN HER