MBL har etterlyst allmenne tiltak som treffer bredt (sist under komitehøringen), og dette svarer Stortinget nå opp.
MBL har også etterlyst friske midler i mediestøtten og nå sier en samlet komite sier at en kompetansepott bør vurderes sammen med bransjen for å styrke den samfunnskritiske og undersøkende journalistikken i lokal- og regionalmedier.
Stortinget ber også regjeringen bruke tiden frem til 1. juli på å utforme mva-forskriften slik at det får en moderne tilrettelegging for elektroniske nettidsskrifter.
-Vi har også merket oss at en samlet komite peker på at regjeringen må jobbe aktivt for å få til endringer i regelverk og rammevilkår for globale giganter på nett, noe som er helt i tråd med det MBL jobber for sammen med våre europeiske samarbeidspartnere i News Media Europe, sier Øgrey.
-MBL hadde selvsagt ønsket oss et bredt mediepolitisk forlik og vi skulle gjerne sett at mediestøtterådet hadde fått en annen innretning i tråd med bransjens innspill. Men det grunnlaget som nå er lagt er både ambisiøst og lover godt for det videre mediepolitiske arbeidet, sier Øgrey.
Saksordfører Tage Pettersen (H) roser bransjen i en pressemelding for å ha kommet med gode og konstruktive innspill underveis i arbeidet med meldingen, og sier han er glad for å kunne si at mange av innspillene er tatt med i arbeidet med meldingen.
Endring av postlov – omdelingsfrekvens
Transport- og kommunikasjonskomiteen er nå tydelig på at Samferdselsdepartementet, sammen med bransjen, kan velge en annen løsning for kompensasjonstiltaket enn avislevering på tre faste dager, så lenge de holder seg innenfor den økonomiske rammen.
-Nå vil man ta stilling til hvordan kompensasjonen skal brukes basert på analyser av hva som er best for flest mulig abonnenter, sier MBLs adm. dir. Randi S. Øgrey.